Η τεχνητή νοημοσύνη ως ψηφιακό μέσο για εκπαιδευτικούς, μαθητές & φοιτητές
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του The Greek Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, 05-09 Μαρτίου 2024, το Κολλέγιο Ρόδου σε συνεργασία την ερευνητική ομάδα Media Pedagogy του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Victorius Team, διοργάνωσαν το Workshop με θέμα: “Η τεχνητή νοημοσύνη ως ψηφιακό μέσο για εκπαιδευτικούς, μαθητές & φοιτητές”. Το workshop έγινε το Σάββατο 09/03/24 και ώρα 14.00 – 15.00 στην αίθουσα Salon des Roses B του Rodos Palace.
Το workshop ξεκίνησε με έναν διάλογο με τη Σοφία το πιο διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και τον κ. Σοφό Αλιβίζο, ο οποίος εκπροσωπούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον κ. Αντωνιάδη Κωνσταντίνο, ο οποίος εκπροσωπούσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τον κ. Σπύρου Σπύρο, ο οποίος εκπροσωπούσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ερωτήσεις που απευθύνθηκαν στη Σοφία αφορούσαν κυρίως στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι απαντήσεις της Σοφίας ήταν ενδιαφέρουσες και σε πολλά σημεία απάντησε με χιούμορ.
Έπειτα, στη συνέχεια του workshop παρουσιάστηκαν προβληματισμοί και δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Συγκεκριμένα:
1. Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Παν/μου Αιγαίου
2. Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κολλεγίου Ρόδου
3. Workshop: Αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, Σπύρου Σπύρος, Δ/ντής Δημ. Κολλεγίου Ρόδου, Υπ. Διδάκτωρ Παν/μου Αιγαίου
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές του «The Greek Festival» και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου που παρευρέθηκε στο Workshop.
Στο πιο κάτω λινκ θα βρείτε την παρουσίαση με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που αναλύθηκαν στο workshop: