Όπως όλοι γνωρίζετε και ίσως θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, το τέλος του καλοκαιριού συνοδεύεται πάντοτε από μία σειρά αγροτικών εργασιών εκ των οποίων η σημαντικότερη αλλά και η πιο ευχάριστη από όλες ήταν πάντοτε για μας του Έλληνες αυτή του τρύγου και της παραγωγής του μούστου.
Ήδη τα τελευταία τρία χρόνια το Κολλέγιο Ρόδου στην προσπάθεια του να αναβιώσει ξεχασμένα ήθη και έθιμα του τόπου μας και στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης των Φυσικών Επιστημών προχώρησε σε παραγωγή κρασιού, το οποίο παρήχθη από την συλλογική προσπάθεια και εργασία των ίδιων των μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές έμαθαν να ονοματίζουν τα διάφορ